x

Facebook fotoğraflarınızda gizliliği yönetmek için 5 adım

Facebook fotoğraflarınızda gizliliği yönetmek için 5 adım

Facebook fotoğraflarınızda gizliliği nasıl sağlarsınız? Profilinizdeki bazı ayarları değiştirin ve profilinizi görmesini istemediğiniz kişilere kapatın. Nasıl mı?

Daha önceki etiketlendiğiniz fotoğrafı kaldırma yazımızda görünmesini istemediğiniz fotoğraflarınızı nasıl gizleyeceğinizi yazmıştık.

Şimdi de genel olarak profilinizi Stalk’lamaya karşı korumanız İçin neler yapmanız gerektiğini sıralayalım:

1.Öncelikle profilinizi görmesini istemediğiniz kişiler için bir grup oluşturun. Daha önceki yazımızdan referans alabilrisiniz.

2. Listenizi oluşturduktan sonra ayarlar bölümüne gidin. Sağ alandaki “Gizlilik” menüsünden paylaşımlarınızı kimlerin görmesini istediğinizi seçin. Bu seçenekten sonra yapacağınız tüm paylaşımlar, listenizde belirttiğiniz kişiler tarafından görünemeyecek.

fbcustom

Elbette Facebook’ta her şey paylaşım değil, tag’lemek ve timeline bölümünüzü da kapatmanız gerekecek. Bunun için şöyle bir yol izleyebilirsiniz.

3. Yine ayarlar bölümünden devam edecek olursak, Zaman Tüneli ve etiketleme menüsüne tıklayın. “Zaman tünelime kimler bir şey ekleyebilir?” başlığına tıklayın ve “Arkadaşlarının seni etiketlediği gönderiler zaman tünelinde görünmeden önce onayına sunulsun mu?” alanından “Kapalı” yı işaretleyin. Böylece etiketlendiğiniz fotoğraflar sizin onayınıza düşecek ve eğer siz onaylarsanız, zaman tünelinizde görüntülenebilecekler.

fbtagging

4. Zaman Tüneli ve etiketleme menüsündeki “Etiketlendiğin gönderileri zaman tünelinde kimler görebilir?” ve “Başkalarının senin zaman tünelinde paylaştığı gönderileri kimler görebilir?” menülerini de özel olarak ayarlamız gerekecek.

fbfb

5. Ve son olarak da “İnsanların eklediği etiketleri ve etiketleme önerilerini nasıl yönetebilirim?” menüsünden “Bir gönderide etiketlendiğinde, hedef kitlede olmayan kimleri hedef kitleye eklemek istersin?” başlığını da Özel olarak seçip, görmesini istemediğiniz listeyi bu alana eklerseniz, işlem tamamlanmış demektir. Bu sayede sizi Stalk’layan kişiler sadece izin verdiğiniz bilgilere erişebilecekler.

fb-etiket

Tabi ki ufak bir hatırlatma yapmakta da fayda var. En son ayarı yaptıktan sonra bir alt başlıktaki “İnsanların eklediği etiketleri ve etiketleme önerilerini nasıl yönetebilirim?” menüsünden “Sana benzeyen fotoğraflar yüklendiğinde, kimlere seni etiketlemesi önerilsin?” seçeneğini kaldırırsanız, Facebook otomatik olarak fotoğrafta siz olsanız bile sizi etiketlemeyecektir.

tag

Yorumlar (0)

Bir Cevap Yazın