x

iOS 6 Güncellemesi ile Facebook’a Gelen Senkronizasyon Özelliği

iOS 6 Güncellemesi ile Facebook’a Gelen Senkronizasyon Özelliği

Dün akşam kullanıcılara açılan iOS 6 ile beraber, Facebook’un kişi numaralarını ve fotoğraflarını senkronizasyon özelliği de aktif hale geldi. Fakat etkinleştirilen bu özellikle Facebook, e-posta adresinizin sonunda @facebook.com’u kullanacak. Adresler sizin e-postanızla uyuşmasa da, Facebook mesaj kutunuzla uyuşacak.

Geçtiğimiz haziran ayında Facebook, kişilerin güvenlik ayarlarını değiştirerek, hesaplardaki e-posta bilgilerini @facebook.com’a çevirmişti. Bunun nedeni ise, Gmail ve diğer e-posta sitelerinin bilinçli olarak paylaşılmasını istememesiydi.

iOS 6 ile birlikte hesaplarınız otomatik olarak @facebook.com adresinize senkronize olacağı için, kişi listenize tam olarak ulaşamayabilecek, bunun yanında çevrenizdekiler de e-posta hesabınız hakkında yanlış bilgilendirilmiş olacak. Bu sorunu çözmek için ise yapmanız gerekenler;

1-      Profil sayfanızı ziyaret ederek, profil fotoğrafınız altındaki “Hakkımda” kısmına tıklayın.

2-      Açılan sayfanın sağında bulunan “iletişim bilgileri” bölümünde “düzenle”ye tıklayın.

3-      E-posta adresinizin sağ tarafında çıkan paylaşım kontrolünden “zaman tünelinde gösteriliyor”a tıklayın.

4-      Daha sonra, paylaştığınız e-posta adresinin kimler tarafından görüleceğini ayarlayın.

5-      Eğer Facebook mesaj kutusundan gelen mesajları istemiyorsanız, @facebook.com adresinizin gizliliğini kapatın.

Bu yolları izledikten sonra, senkronize yapmak isteyen kişiler, sizin doğru e-posta adresinizi kullanmış olacak ve size ulaşmakta sorun çekmeyecek. Ayrıca arkadaşlarınızın @facebook.com adreslerini listeleme olanağı da sağlayan senkronizasyon özelliği, size e-posta atan birinin, attığı e-postaya Facebook Mesaj Kutunuzdan ulaşabilmenize de imkan sağlıyor.

Yorumlar (0)

Bir Cevap Yazın