x

Facebook Gizlilik Ayarlarında “Herkese Açık” Paylaşım Kuralını Değiştirdi

Facebook Gizlilik Ayarlarında “Herkese Açık” Paylaşım Kuralını Değiştirdi

Facebook bugün varsayılan gizlilik ayarlarında değişiklik yaptığını duyurdu. Daha önceden durum güncellemeleri varsayılan olarak “herkese açık” paylaşılırken bu değişiklikle birlikte “arkadaşlar” olarak otomatik olarak ayarlanacak.

Diğer bir deyişle sosyal ağa ilk kez katılan kullanıcılar ilk durum güncellemelerini yazarken eğer gizlilik ayarlarını elle değiştirmezlerse bu paylaşımlarını sadece arkadaş listesindekiler görebilecek. Böylelikle Facebook 2009’dan beri sürdürdüğü “herkese açık” paylaşım kuralını değiştirmiş oluyor.

fb-gizlilik

Facebook’un var olan kullanıcıları ise artık durum güncellemeleri paylaşırken bir uyarıyla karşılaşacaklar. Durum güncellemenizi yazdıktan sonra tam yayınlamak üzereyken karşınıza çıkan “Privacy Checkup” (Gizlilik Kontrolü) isimli pop-up kutu sizi iletinizi kimlerle paylaşmak isteyip istemediğinizi tekrar kontrol etmek konusunda uyaracak.

facebook-gizlilik

Facebook, paylaşılan içeriklerin kime gösterildiğinin daha belirgin olması amacıyla mobil uygulamalarında da küçük değişiklikler yapmış durumda. Eskiden ekranın sağ alt köşesinde, zor farkedilebilen paylaşım tercihi buton yeni tasarımla durum güncelleme kutusunun üst kısmına taşınıyor.

fb-mobil-gizlilik

Bunlara ek olarak uygulama izinlerine anonymous giriş yapma özelliğini hayata geçiren ve uygulama kontrol panelini baştan tasarlayan Facebook, bu değişikliklerle gizlilik tercihlerinin daha görünür olmasını amaçlıyor. Kullanıcılarının paylaşımlarının istediklerinden daha fazla görüntülenmesi konusunda Facebook’a yaptığı geri bildirimler bu strateji değişikliğinde etkili olmuş gibi gözükürken sosyal medya devi böylelikle “Herkese açık” paylaşım zorlamasından geri adım atmış oluyor. Böylelikle özel mesajlarını gizlilik ayarlarına dikkat etmeden tüm Facebook camiasıyla paylaşan dalgın kullanıcılar da güven altına alınmış oluyor.

Diğer yandan Facebook’un gittikçe kalabalıklaştığı ve arkadaşlarınızın paylaşımlarının bile bu kalabalıkta kaybolduğu düşünülürse listenizde olmayan kişilerin güncellemelerini görüp görmemeniz artık Facebook’a çok da yarar sağlamıyor.

Yorumlar (3)

Bir Cevap Yazın